Agregati za struju

Rešenje za nepredvidive prekide strujnog napajanja

Agregati za struju su generatori električne energije koji se koriste u situacijama kada nije dostupna mrežna struja. Ovi uređaji su veoma važni za mnoge industrije i gradjevinske projekte, a takođe su korisni i za kućne potrebe u slučaju prekida strujnog napajanja.

Zašto su agregati za struju važni?

Agregati za struju su važni zbog njihove sposobnosti da obezbede neprekidnu struju u situacijama kada mrežna struja nije dostupna. Ovi uređaji su ključni za mnoge industrije i gradjevinske projekte, kao što su:

  • Gradjevinski projekti: agregati za struju su neophodni za gradjevinske projekte na otvorenom, gde nije dostupna mrežna struja. Ovi uređaji omogućavaju rad na projektu bez prekida, što može uštedeti vreme i novac.
  • Industrija: agregati za struju su ključni za mnoge industrijske procese, kao što su proizvodnja, prerada i skladištenje. Ovi uređaji obezbeđuju neprekidnu energiju za mašine i opremu, što omogućava nesmetan tok proizvodnje.
  • Zdravstvene ustanove: agregati za struju su ključni za zdravstvene ustanove, kao što su bolnice i domovi zdravlja, koji moraju imati neprekidno napajanje za kritične medicinske uređaje.

Kako odabrati pravi agregat za struju?

Nije svejedno koji agregat za struju koristite u svom poslu, ili kod kuće. Postoje različiti tipovi agregata, sa različitim specifikacijama i cenama.

Kada birate agregat, važno je da znate za koji namenu će se koristiti. Ukoliko je potreban za manje potrošače, kao što su alati ili mali hladnjaci, dovoljno je koristiti manji i jeftiniji agregat. Međutim, ako je potreban za jače potrošače, kao što su klima uređaji ili veći alati, potrebno je investirati u jači agregat.

Osim toga, važno je obratiti pažnju i na vrstu goriva koje agregat koristi. Postoje agregati na benzin, dizel i gas. Benzinski agregati su najlakši za održavanje, ali su i najskuplji za korišćenje. Dizel agregati su ekonomičniji, ali su teži i zahtevaju više održavanja. Gas agregati su najjeftiniji za korišćenje, ali su i najteži za transport.

Nekoliko pitanja koja bi trebalo da postavite pre kupovine agregata za struju su:

  • Kolika je snaga potrebna za moje potrebe?
  • Koja je vrsta goriva najpogodnija za moje potrebe?
  • Da li je potreban transportabilni agregat?
  • Koja je maksimalna udaljenost od izvora struje?

Odgovori na ta pitanja će vam pomoći da odaberete najbolji agregat za svoje potrebe.

Sve u svemu agregati za struju su neophodni za mnoge radove i projekte u gradjevinarstvu, kao i za korišćenje u svakodnevnom životu. Važno je birati agregat koji odgovara vašim potrebama i zahtevima. Obratite pažnju na snagu, vrstu goriva, transportabilnost i udaljenost od izvora struje, kako biste odabrali najbolji agregat za struju.


Agregati do 3 KW

Agregati 3-6KW

Agregati 6-18KW